Un pas pel temps

Història

L’Hotel Peninsular va ser inaugurat el 1876, situat al Carrer Sant Pau, 34 ocupa un edifici singular al barri del Raval de Barcelona. Ha passat per diferents fases i propietaris, al segle XVIII va ser l´antic convent de l´ordre dels frares Agustins (1730), l´any 1868 era la Gran Fonda Restaurant Peninsular amb Prudenci Bros de cuiner. L´any 1875 va ser inaugurat com a Hotel Peninsular, amb cinc socis italians i dirigida per Francisco Totti de la societat Silvestre i Cª. sent un establiment hostaler luxós molt apreciat i sol·licitat per la clientela. L´any 1912 propietat dels senyors Regàs, Badó i Maulini.

A la dècada dels seixanta l´Hotel va ser comprat per la família Herrero-Catalán que als anys noranta va fer una profunda remodelació molt respectuosa per tal de dotar les instal·lacions dels millors serveis i de realçar els elements Modernistes de la seva arquitectura.

Del seu passat se’n conserva un pintoresc pati interior de tres plantes d’estètica modernista amb terra hidràulic que li dóna una peculiar personalitat i un encant únic que et sorprendrà. Baixant per les elegants escales trobem el bar restaurant, també una joia d’estil modernista amb un sostre espectacular i amb una elegant decoració que et transportarà al segle XIX.

Avui dia, l´Hotel Peninsular està regentat per la tercera generació de la família Herrero-Catalán, que, amb màxima dedicació i afecte, ha aconseguit impregnar les relacions amb els seus hostes d´un càlid ambient familiar.

vista interior hotel peninsular

Un repàs per la història

❧ 1730 Convent de L´ordre frares Agustins.

❧ 1868 Prudenci Bros fou cuiner d´Isabel II. Després del destronament tornà a Barcelona i entrà al servei de la Fonda La Peninsular.

❧ 1875 La Gran Fonda Restaurant Peninsular dirigida per l´italià Francisco Totti de la societat Silvestre y Cª.

❧ 1888 L´any de l´Exposició Universal l´establiment es coneixia com a Hotel Peninsular i va viure la seva eclosió com a negoci hoteler.

❧ 1912 Reformat a 90 habitacions, els propietaris eren els senyors Regàs, Badó i Maulini.

❧ 1952 L´Hotel Peninsular tenia 70 habitacions, 40 banys i una “esmerada cocina” com diu el cartell publicitari.

❧ Anys seixanta. L´Hotel Peninsular és adquirit pels actuals propietaris la família Herrero-Catalán.

❧ 2020 Avui dia, és dirigit per la tercera generació de la família Herrero-Catalán propietària de l´establiment.

Enllaços i més informació

Curiositats

  • ???? 100 indrets insòlits de Barcelona (2018)  Joan de Déu Prats i Pijoan
  • Estem al Llibre “Arrels piemonteses de l’hostaleria de Barcelona 1571-1936” De la Fonda Peninsular a l’Hotel Peninsular (Autors Angel Miguelsanz i Arnalot). Explica la història des de ser la gran Fonda, a ser restaurant més Hotel Peninsular, pensió i Hotel. Històries i curiositats amb diferents propietaris com Gamba, Maffioli, Ondolo, Maulini i Francesco Totti de Silvestri soci que fou un avantpassat del jugador de futbol Francisco Totti.
historia1
historia2
historia3
historia4
curiositats1
curiositats2
curiositats3
  • “Barcelona, sempre” Lluís Permanyer i l´agenda del cap de setmana Què fem? Diari «La Vanguardia» Modernisme desconegut.”
diari lluis permanyer
hotel peninsular diari
que-fem
  • Conèixer Barcelona, que fer, punts d’interès, platges, cultura… “Vivir en Barcelona” ( Ajuntament de Barcelona ) L’hotel Peninsular present a la web: Consulta la web
emblematics
hotel peninsular revista
  • Rebecca Horn Expo EL RÍO DE LA LUNA (Barcelona Març 1992)
rebecca horn